061 65 333 79

Arame alge 25gr

315.00 дин.

Tanke, končaste alge blagog slatkastog ukusa koje se u jelima odlično kombinuju s korenastim povrćem, tofuom ili semenkama. Kako nemaju jednako intenzivan ukus kao druge alge, svojim prijatnim, blagim ukusom kao stvorene su za sve Vas koji želite da prvi put probate morsko povrće.

Arame alge su bogate ugljenim hidratima, vlaknima, nijacinom, kalcijumom, gvožđem i jodom, vitamina A, B1 i B2.
Kalijum (3700 mg u 100gr sušenih algi) pomaže pravilno rasuđivanje i služi za pretvaranje glukoze u glikogen što omogućava mišićima nesmetan rad bez grčeva (naročito srčanog mišića), a u kombinaciji sa natrijumom (2900 mg u 100gr sušenih algi) reguliše ravnotežu tečnosti u organizmu i balansira krvni pritisak. Kalcijum (830 mg u 100 gr sušenih algi) pomaže kod osteoporoze i PMS-a, ojačava nokte i kosu. U tradicionalnoj medicini arame se koriste i za smanjenje menstrualnih tegoba i snižavanje krvnog pritiska.

Broj artikla: 1381 Kategorija:

Opis

Arame alge su smeđe alge. One su slične hidžiki algama, ali rastu u dubljim vodama i imaju mnogo blaži ukus. Tanke su kao žica, no ovakav oblik dobiju tek nakon sušenja: njihov izgled u prirodi podseća na list hrasta, zbog čega su i dobile ime ,morski hrast’ (sea oak). Rastu na obalama Tihog okeana, uključujući oblasti Japana i Perua.
Arame alge japanske firme Mitoku sakupljaju se u vodama oko poluostrva Ise, koje je jedno od najpoznatijih japanskih svetilišta. Tokom poznog leta, lokalni ribari ili prikupljaju nežne biljke tokom oseke ili rone i beru arame na samom dnu. Nakon toga, alge se fino seckaju i obrađuju na način sličan kao hidžiki alge.

Nutritivna vrednost na 100gr proizvoda:

Energetske vrednosti 818kJ/202kcal.
Masti 1.8 gr, od kojih zasićene masne kiseline 0.7 gr, ugljeni hidrati 0.5 gr, od kojih šećeri 0.2 gr, proteini 0.5 gr, so 3.2 gr, vlakna 72.6 gr.