061 65 333 79

Bagremov med 500gr – pčelarska kuća Kovačević

570.00 дин.

Prirodni pčelinji monoflorni vrcani med od bagrema sa ekološki čistih terena Homoljskih planina.

Neka od blagotvornih efekata upotrebe bagremovog meda su:

  • Povoljno dejstvo kod nadražajnog kašlja
  • Blagotvorno deluje protiv stresa, napetosti, opušta nervni sistem i može da utiče na ublažavanje simptoma anksioznosti
  • Kao i sve vrste meda, bagremov med poseduje antiseptično dejstvo. Ovo dejstvo je svakako najizraženije u direktnom kontaktu sa mikroorganizmima, pa se upotreba posebno savetuje kod nadražaja ili infekcije usne duplje, grla i disajnih organa.
  • Bagremov med je bogat vitaminima, mineralima, mikroelementima, fitonutrijentima, antioksidansima i drugim biološki aktivnim materijama.
Broj artikla: 654 Kategorije: ,

Opis

Prirodni pčelinji monoflorni vrcani med od bagrema sa ekološki čistih terena Homoljskih planina.

Bagremov med sporo kristališe. U zavisnosti od stepena čistoće, može proći i nekoliko godina do potpune kristalizacije. Što je čistiji med, to je kristalizacija sporija. Ima veoma blag ukus i aromu, pa se može koristiti u većoj količini bez izazivanja osećaja “težine”, u odnosu na neke druge vrste meda sa intenzivnijim ukusom i sastavom. Zbog blagog ukusa, posebno se preporučuje deci kojoj se prvi put uvodi med u ishranu.

Bagremov med je lako svarljiv i ima niži glikemijski indeks u odnosu na neke druge vrste meda. Ovo je posebno važno da znaju osobe koje imaju predispoziciju, ili već postojeći poremećaj regulacije nivoa šećera u krvi.