Balzamiko sirće od maline 250ml – organski proizvod
307.00 rsd
Sastav: organsko sirće maline 90%, organski koncentrat maline i jabuke 10%.
Upotreba: Sirće od maline je ukusan dodatak salatama. Pored toga uspešno pospešuje probavu, te doprinosi stvaranju bazne sredine u organizmu. Preporučena dnevna doza sirćeta je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda.
Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Mnoge zdravstvene prednosti voćnog sirćeta pripisuju se upravo sirćetnoj kiselini, koja u sebi sadrži polifenolna jedinjenja poznata po svojim antioksidativnih, antinflamatornih, antimutagenih, antikancerogenih i antibakterijskih svojstvima. Prednosti uključuju poboljšanja nivoa šećera u krvi, istraživanja na ljudima pokazuju da uzimanje 2/3-2 supene kašike (10-30 ml) sirćeta dnevno uz obrok bogat ugljenim hidratima može za kratko vreme poboljšati nivo šećera u krvi. Pored toga mogu smanjiti rizik od metaboličkog sindroma, stanja koje povećava rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Unos voćnih sirćeta može dovesti do promene hormona u crevima i time uticati na smanjenje apetita pa su odlični saveznici za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.
Malina predstavlja ukusno i zdravo voće koje se godinama proizvodi na domaćem tlu i nosi naziv crveno zlato. Sadrži mali procenat šećera u odnosu na ostalo voće, pa se preporučuje za sve one koji žele da umanje svakodnevni unos ugljenih hidrata. Antioksidansi, prirodne substance koji mogu sprečiti određene vrste oštećenja ćelija se nalaze upravo u malini. Oni mogu pomoći u smanjenju upalnih procesa u telu, a pored toga utiču na zaustavljanje enzima koji podstiču bolove usled artritisa. Naravno velika količina vitamina C kao i ketoni koji se nalaze u njoj čine je moćnim prirodnim imunomodulatorom koji aktivira unutrašnje zaštitne rezerve, pomaže da se odupremo prehladama i ubrzava oporavak.