Čaj kamilica

Original price was: 2,199.00 rsd.Current price is: 2,050.00 rsd.

Kamilica ima antiseptičko dejstvo, sprečava upalne procese. Kao blago antiseptično sredstvo kamilica se koristi za ispiranje čak i očiju, a blag čaj daje se novorođenčadi kao zamena za majčino mleko. Bisabolol je aktivna komponenta iz kamilice, koja ispoljava protivupalno dejstvo, i često je naznačen u sastavu kozmetičkih proizvoda.

Istraživanja pokazuju da kamilica deluje antibakterijski, antifungalno i antiviralno, pa se upotrebljava spolja za kupke i inhalaciju. Kamilica sprečava razvoj čira na želucu i omogućava njegovo zalečenje. Korisna je kod svih oboljenja želuca i creva: grčeva u želucu, upale debelog creva, proliva, crevnog katara, katara želuca, nadutosti želuca, kod viška želučane kiseline. Korisna je u lečenju bubrega, jetre i žuči. Pomaže i kod nervnih poremećaja, neuralgija, razdražljivosti, nervne preosetljivosti, za umirenje, protiv nesanice, premorenosti.

Priprema: Dve kašike cveta prelije se s 20-30ml ključale vode, a zatim se ostavi jedan sat poklopljeno. Nakon toga se pritiskivanjem procedi, po ukusu zasladi i dok je još topao popije. Tako pripremljen umiruje bolove u telu i smiruje živce. Čaj od kamilice ne sme se kuvati, jer sadrži eterično ulje koje kuvanjem ispari.

Čaj kamilica

Original price was: 2,199.00 rsd.Current price is: 2,050.00 rsd.

Šifra proizvoda: 698 Kategorije: ,
Call Now Button