Čaj Anđelika koren RF

1,200.00 rsd

Koren je najlekovitiji deo biljke, dobar za varenje jer ima gorak ukus, koji sa eteričnim uljima stimuliše probavni sistem i podstiče apetit. Preporučuje se i za oporavak od anoreksije i malaksalosti. Koristi se i kod reume, bolesti jetre i žuči, kao i menstrualnih tegoba.

Anđelika je i delotvoran ekspetorans, jer podstiče izlučivanje sluzi iz disajnih organa. Sadrži ulja koja deluju protivupalno i suzbijaju infekcije, pa pomaže kod bronhitisa i upale pluća. S druge strane, jedinjenje osthol sprečava zgrušavanje krvi, zbog čega se preporučuje za lečenje tromboze. Esencijalno ulje korena anđelike sadrži retke sastojke, kao što su monoterpeni, felandreni, kumarine- arhangelicin, umbeliferon i bergapten. Kumarini biljku čine blagim sedativom i učvršćuju san, a smanjuju napetosti.

Priprema: Kafenu kašiku usitnjenog korena angelike preliti sa 200 ml hladne vode, kratko prokuvati i procediti, ili koren preliti ključalom vodom i posle 5-10 minuta procediti. Piti nekoliko puta dnevno jednu šolju nezaslađenog čaja pola sata ili sat vremena pre jela.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 870 Kategorija:
Call Now Button