Kakao zrno lomljeno 100g – organski proizvod
599.00 rsd
Zbog svojih nutritivnih svojstava kakao zrno poseduje 14 puta više antioksidansa od crvenog vina i 21 puta više od zelenog čaja. Organski kakao ima veliku nutritivnu vrednost. Kakao zrno je najbolji izvor antioksidansa u svetu. Na ORAC lestvici (antioksidacijski potencijal namirnica meri se ORAC jedinicama), kakao ima 95,500 bodova. Sadrži i velike količine magnezijuma – minerala, koji često nedostaje čak i osobama s uravnoteženom ishranom. Mali komadić kakaa od 28 grama sadrži čak 314% preporučene dnevne količine gvožđa. Kakao je takođe i prirodni afrodizijak.
Kakao zrno podiže nivo serotonina u mozgu (neurotransmiterska hemikalija, koja kada je u ravnoteži, daje osećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti) stoga je cenjen kao anti-depresiv, takođe pomaže u smanjivanju neugodnih simptome PMS-a te podstiče opšte stanje organizma.
Bogat je i sumporom – mineralom lepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu, detoksikuje jetru i stimuliše gušteraču.
Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos je 1-2 supene kašike (10-15g). Može se dodati u smutije, granolu, musli, keks i sl. Lomljena zrna se mogu samleti u kakao pastu od koje se mogu praviti čokoladne poslastice i napici. Zbog kofeina i teobromina preporučuje se umerena upotreba kakaa, posebno u večernjim satima.
Ovde možete pogledati sve naše proizvode od organskog kaka-a.
Ponovo je dostupan kakao zrno lomljeno Beyond.
Nema na zalihama