Superfood Urmin organski šećer je prirodni zaslađivač dobijen od najslađih urmi sa bliskog istoka, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj zaslađivač je 100% proizvod čisto sušenih urmi samlevenih u prah (bez koštica). To znači da sadrži sve prednosti koje ovo voće može da pruži. Zdravija je alternativa od tradicionalno proizvedenih šećera. Šećer od urmi je bogat vlaknima koja potpomažu varenju. Sadrži visok nivo minerala kao što su gvožđe i kalijum, takođe je i veliki antioksidant. Ovaj tip prirodnog zaslađivača sadrži niži glikemijski indeks. Šećer od urmi je veoma lepog karamelizovanog ukusa. Tekstura se prosto topi u ustima. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, smutija, kaše, za pripremu kolača, torti i slično.

• 100% veganski
• Prirodni zaslađivač sa savršenom teksturom
• Sadrži visok nivo vlakana, antioksidanasa i kalijuma

Urmin šećer proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisane organske proizvodnje bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Ne sadrži aditive i konzervanse. Nije genetski modifikovan.

Poseduje međunarodni kao i domaći organski Sertifikat izdat od strane nacionalne sertifikacione agencije Organic Control System ovlašćene od strane Ministarstva poljoprivrede Srbije kao i od strane nadležnih tela unutar EU.

Sastav: 100% urmin šećer
Nutritivne vrednosti:
Hranjiva vrednost u 100 g
Energija 1561kJ/373kcal
Masti 0,5 g
od kojih zasić. mas. kis. <0,05 g Ugljeni hidrati 85 g od kojih šećeri 68 g Vlakna 8 g Proteini 3 g So 0,1 g * Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ / 2000kcal). ** Dnevni referetni unos vitamina i minerala (odrasli). Alergeni: Može da sadrži u tragovima gluten, susam, lešnik, badem.