Crni kim seme – seme ćurekota – crni kumin

1,260.00 rsd

Crni kumin (latinski naziv Nigella sativa, zovu ga još i crni kim, ćurekot, čorokot…), je lekovita biljka koja se, zbog svih svojih blagodeti, sa pravom smatra čudotvornom.

Crne, male semenke sadrže brojne hemijske materije koje imaju pozitivno dejstvo na čovekov organizam. Osnovna materija po kojoj je crni kim prepoznatljiv je timohinon, a zatim beta sitosterol, miristinska kiselina, palmitinska kiselina, palmoleinska kiselina, stearinska kiselina, oleinska, linolna i linoleinska, arahidonska kiselina. Od vitamina sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu. Od minerala, zastupljeni su kalcijum, gvožđe, cink, bakar i fosfor.

U crnom kuminu otkriveno je preko 100 hemijskih sastojaka i njihovo snažno međusobno sinergijsko dejstvo. Kao izuzetan imunomodulator, crni kumin pomaže pri lečenju ne samo onih bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i onih, kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija (autoimune bolesti). Crni kumin je i najjači i najsigurniji prirodni antihistaminik, delotvorniji od mnogih sintetičkih lekova, koji se primenjuju u lečenju alergija, a što je vrlo važno, ne izaziva štetne nuspojave.

crnikimseme-semecurekota-crnikumin
Crni kim seme – seme ćurekota – crni kumin

1,260.00 rsd

Šifra proizvoda: 96 Kategorije: ,
Call Now Button