Integralni štapići sa heljdom i prosom 130g Aleksandrija – bez glutena
107.00 рсд
Bezglutenski integralni štapići od heljde i prosa sadrže prirodno visok izvor dijetetskih vlakana, ne sadrže gluten i ne sadrže dodati šećer, životinjske masti i posni su. Pogodni kako u ishrani dijabetičara, tako i u ishrani osoba koje pate od problema gihta, artritisa, kandide, Kronove bolesti, psorijaze i celijakije.
Preporuka kako za obrok poput doručka, tako i za užinu. Obezbeđuju dovoljan unos vlakana, folne kiseline, esencijalnih aminokiselina i sadrži rezistentni skrob pogodan za snižavanje glikemijskog indeksa kao i za jačanje imuniteta jer se ovom vrstom skroba hrane proniotici u debelom crevu.
Sastav: Kukuruzno brašno, pirinčano brašno, brašno od prosa (11%), brašno od heljde (10%), suncokretovo ulje, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sredstva za dizanje testa (amonijum bikarbonat, soda bikarbona).
Нема на залихама
Prednosti Aleksandrija – Fruška gora, proizvoda bez glutena
- Nizak glikemijski indeks – pogodno za prevenciju dijabetesa,
- Bazan karakter – bazna sredina je neophodna za jačanje imuniteta i očuvanje zdravlja,
- Bogati vlaknima – odlični za pospešivanje rada digestivnog trakta i ubrzavanje metabolizma,
- Odlični za jačanje kostiju i prevenciji osteoporoze – zbog povoljnog sadržaja kalcijuma i fosfora,
- Sadrže visok procenat leucina iz naših žitarica (prosa i heljde i drugih) – esencijalne aminokiseline koju ljudski organizam ne može sam da sintetiše nego se unosi samo putem hrane. Leucin je od velike važnosti za sintezu proteina i za mnogobrojne metaboličke funkcije. Leucin doprinosi održavanju nivoa šećera u krvi, potpomaže rast mišićnog i koštanog tkiva. Ubrzava zarastanje rana.
- Sadrže belančevine koje su lako svarljive i odlična su zamena za belančevine životinjskog porekla za ljude koji se hrane vegeterijanskom ishranom,
- Odličan su izvor folne kiseline,
- Naše smeše su nutritivno bogate i kvalitetne upravo zbog sirovina koje koristimo u većinskom procentu, umesto sirovina koje su u suštini čist skrob iz raznih izvora i žitarice koje nemaju veliku nutritivnu vrednost.



