Ječam-geršla 500g Beyond – organski proizvod
255.00 rsd
Ječam je žitarica bogata kalijumom, magnezijumom, fosforom, manganom, kalcijumom, gvožđem, cinkom i jodom. Od vitamina sadrži značajne količine vitamina B12 i E vitamin.
Ječam (geršla) je po svojim biološkim vrednostima zdraviji od pšenice i ima izuzetna lekovita svojstva. Utiče na smanjenje holesterola, jača organizam, dobar je kod bolesti krvnih sudova, grčeva u nogama, reume, bolesti želuca i grla.
Ima smirujuće dejstvo na nervni sistem. Dobar je za jetru i žučnu kesu.
Prirodni ječmeni slad je izvanredan zaslađivač i odlična zamena običnom šećeru.
Geršla tj. oljušteni ječam – Zahvaljujući visokim energetskim vrednostima koja poseduju u sebi, jela od ječma naročito se preporučuju deci, sportistima (rekreativcima i profesionalcima), kao i osobama izloženim povećanim fizičkim i umnim naporima.
- Geršla – Bogatstvo minerala – Ječam je pravo bogatstvo minerala. Sadrži kalijum, magnezijum, fosfor, mangan, cink, gvoždje, selen
- Izvor vitamina, vlakana – Naročito je značajan kao izvor kalijuma i vlakana. Od vitamina je posebno bogat sa B12 i E vitaminom.
- Odličan za probavu, regulaciju holesterola – Ječam je odličan za probavu, kao regulator kiselosti u organizmu i za regulisanje holesterola u krvi.
- Bogat nezasićenim masnim kiselinama – Nijedna druga žitarica nema tako mnogo nezasićenih masnih kiselina kao ječam i po tome je jedinstven.
- Geršla smanjuje kiselost krvi – Savremeni način života, sa mnogo brze hrane i šećera u ishrani dovodi do povećanja kiselosti krvi, a time i organizma uopšte. Nauka kaže da je jedan od uzroka poremećaja u organizmu promena ph vrednosti. Zdrav organizam bi trebao biti neznatno bazan, a bolestan je kiseo. Upotrebom ječma u ishrani, a i još nekih namirnica, smanjićemo kiselost krvi, koja je pogodna sredina za razvoj bolesti.
Geršla je blagotvorna za srce i kod srčanih bolesti, krv, tanko crevo, želudac, slezina, pankreas, žuč, nervni sistem, probavni sistem; Preporučuje se kod povišenog holesterola, bolnih urinacija, edema, probavnih smetnji, hepatita, dijaree, dispepsije, predmenstrualnog sindroma i nesanice. Kliničke studije su potvrdile da konzumiranje celovitog ječma ili ječmenih proizvoda efikasno snižava holesterol, naročito loš (LDL). Osim toga umanjuje i apsorpciju šećera čime smanjuju rizik od pojave dijabetesa tip 2.