Pahuljice propržene heljde 300g Slavuj

330.00 rsd

Heljdine pahuljice su izvrstan biljni izvor različitih nutrijenata – proteina, minerala, antioksidanasa i aromatičnih supstanci – koje pomažu u snižavanju krvnog pritiska, sprečavanju pojave određenih vrsta raka, u kontroli dijabetesa, podstiču varenje, snižavaju nivo holesterola, ojačavaju imuni sistem, eliminišu kamen u žuči, sprečavaju napade astme i olakšavaju opstipaciju i druge probleme sa varenjem.
Za dijabetičare: Dijabetičari kojima nije poznato koliko su heljdine pahuljice zdrave sada imaju odličnog saveznika u kontroli dijabetesa. Visok nivo dijetetskih vlakana je sasvim sigurno jedan od razloga zašto su pahuljice od heljde toliko dobre za dijabetičare. Vlakna značajno smanjuju nivo šećera u krvi i to rade prilično brzo – ponekad i u roku od par sati.

Efekat snižavanja nivoa šećera u krvi se postiže zbog prisustva komponente po imenu D-hiro-inozitol. Ovo je vitalan „glasnik“ kad je u pitanju insulin. U suštini, D-hiro-inozitol imitira pojavu i funkciju insulina, što čini osobu senzitivnijom na insulin. Pokazalo se da je ovo jako korisno za osobe koje imaju dijabetes tipa 1, a potrebno je još ispitivanja da bi se potvrdio efekat i na dijabetes tipa 2.

Heljda, kao druge cele žitarice, je odličan izvor magnezijuma, koji je od vitalne važnosti za gotovo 300 enzima u ljudskom telu, uključujući i one koji su vezani za iskorišćavanje glukoze i stvaranje i oslobađanje insulina. Dovoljno magnezijuma u organizmu smanjuje rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2.
Pahuljice proprzene heljde 500g Slavuj
Pahuljice propržene heljde 300g Slavuj

330.00 rsd

Call Now Button