Kakao zrno lomljeno 100g – organski proizvod

360.00 rsd

Zbog svojih nutritivnih svojstava kakao poseduje 14 puta više antioksidansa od crvenog vina i 21 puta više od zelenog čaja. Organski kakao ima veliku nutritivnu vrednost. Kakao zrno je najbolji izvor antioksidansa u svetu. Na ORAC lestvici (antioksidacijski potencijal namirnica meri se ORAC jedinicama), kakao ima 95,500 bodova. Sadrži i velike količine magnezijuma – minerala, koji često nedostaje čak i osobama s uravnoteženom ishranom. Mali komadić kakaa od 28 grama sadrži čak 314% preporučene dnevne količine gvožđa. Kakao je takođe i prirodni afrodizijak.

Kakao podiže nivo serotonina u mozgu (neurotransmiterska hemikalija, koja kada je u ravnoteži, daje osećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti) stoga je cenjen kao anti-depresiv, takođe pomaže u smanjivanju neugodnih simptome PMS-a te podstiče opšte stanje organizma.
Bogat je i sumporom – mineralom lepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu, detoksikuje jetru i stimuliše gušteraču.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos je 1-2 supene kašike (10-15g). Može se dodati u smutije, granolu, musli, keks i sl. Lomljena zrna se mogu samleti u kakao pastu od koje se mogu praviti  čokoladne poslastice i napici. Zbog kofeina i teobromina preporučuje se umerena upotreba kakaa, posebno u večernjim satima.

Ovde možete pogledati sve naše proizvode od organskog kaka-a.

Nema na zalihama

Call Now Button