Mugi miso 300gr HKN ( Hema Kheya Neye ) – organski proizvod
850.00 rsd
Mugi miso HKN ( Hema Kheya Neye ) je prirodno fermentisana pasta od soje i ječma.
Boja, miris i ukus prirodnih sastojaka miso paste koja sazreva u ekološki zaštićenom okruženju, čine ovaj proizvod jedinstvenim po kvalitetu na svetskom tržištu.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun
Nema na zalihama
Mugi miso HKN (Hema Kheya Neye) je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja. Zbog čega je tamniji po boji i bogatijeg ukusa.
ORGANSKI MUGI MISO Miso (Hema Kheya Neye)
Proizveden je fermentacijom soje, ječma i enzima kodži sa morskom solju, po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu.
Jedna je od najkvalitetnijih vrsta misoa koji su na prirodan način prošli kroz proces fermentacije. Poznat je i kao Ječmeni miso.
Ječmeni (mugi) miso nastaje tako što se zrno soje pomeša sa zrnom ječma. Doda mu se enzim kodži i morskoj soli i ostavi se da odstoji minimum 180 dana.
Zbog svog jedinstvenog i bogatog ukusa, u Japanu je poznat kao miso u rustičnom stilu. Ječam sadrži više proteina od pirinča, što daje mugi misou jači i dublji ukus.
Treba znati da je u osnovi svakog, pa i ovog misoa soja koja kroz proces fermentacije postaje mnogo lakša za varenje i zdravija.
Jedna kaščica misoa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne veliku količinu energije i da se zaštiti od bolesti.
Dodavanjem misoa u redovnu ishranu stičemo zdravlje:
- Puni smo života i postajemo srećni!
- Štiti imunitet, snažan je antioksidans otklanja umor pomaže varenje.
- Reguliše funkionisanje creva
- Snižava holesterol
- Štiti od stomačnog čira,
- Pomaže kod arterioskleroze
- Kod visokog krvnog pritiska
- Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli
- Štiti od radijacije i nekih oblika kancera
- Pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje.
Redovnom upotrebom misoa u ishrani, posebno tamnijih vrsta koje su fermentisale 180 ili više dana smanjuje se rizik od:
- raka pluća,
- raka debelog creva,
- raka stomaka
- raka dojke
Postoji jedna izreka u Japanu koja kaže da „miso drži doktora daleko od kuće“.
Kroz dugogodišnju upotrebu misoa ljudi su prepoznali da je on nezamenjiv u svakodnevnoj ishrani ukoliko želimo da živimo dugo i da nam život bude ispunjen zdravljem. U savremeno doba miso je na globalnom nivou prihvaćen kao zdrava namirnica.
Zaštita od radijacije
U vreme kada je 1945. bačena atomska bomba na teritoriji Japana, grupa lekara, pacijenata i zaposlenih u bolnicama u Nagasakiju svakodnevno se hranila miso supom sa morskim algama.
Ti ljudi koji su se pridržavali ove dijete nisu imali negativne posledice od trovanja radijacijom! Nakon nesreće u Černobilu, potražnja za misoom prevazišla je tadašnje zalihe na dalekom Istoku s obzirom da je Evropa počela da uvozi velike količine misoa.
Prema istraživanjima, mugi miso HKN (Hema Kheya Neye) ubrzava izbacivanje radioaktivnih supstanci iz tela, a osim toga antioksidans u sastavu misoa (HEMF) uništava kancerogene ćelije nastale od radijacije.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun