Mugi miso 300gr HKN ( Hema Kheya Neye ) – organski proizvod
850.00 rsd
Mugi miso HKN ( Hema Kheya Neye ) je prirodno fermentisana pasta od soje i ječma.
Boja, miris i ukus prirodnih sastojaka miso paste koja sazreva u ekološki zaštićenom okruženju, čine ovaj proizvod jedinstvenim po kvalitetu na svetskom tržištu.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun
Mugi miso HKN (Hema Kheya Neye) je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja. Zbog čega je tamniji po boji i bogatijeg ukusa.
ORGANSKI MUGI MISO Miso (Hema Kheya Neye)
Proizveden je fermentacijom soje, ječma i enzima kodži sa morskom solju, po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu.
Jedna je od najkvalitetnijih vrsta misoa koji su na prirodan način prošli kroz proces fermentacije. Poznat je i kao Ječmeni miso.
Ječmeni (mugi) miso nastaje tako što se zrno soje pomeša sa zrnom ječma. Doda mu se enzim kodži i morskoj soli i ostavi se da odstoji minimum 180 dana.
Zbog svog jedinstvenog i bogatog ukusa, u Japanu je poznat kao miso u rustičnom stilu. Ječam sadrži više proteina od pirinča, što daje mugi misou jači i dublji ukus.
Treba znati da je u osnovi svakog, pa i ovog misoa soja koja kroz proces fermentacije postaje mnogo lakša za varenje i zdravija.
Jedna kaščica misoa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne veliku količinu energije i da se zaštiti od bolesti.
Dodavanjem misoa u redovnu ishranu stičemo zdravlje:
- Puni smo života i postajemo srećni!
- Štiti imunitet, snažan je antioksidans otklanja umor pomaže varenje.
- Reguliše funkionisanje creva
- Snižava holesterol
- Štiti od stomačnog čira,
- Pomaže kod arterioskleroze
- Kod visokog krvnog pritiska
- Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli
- Štiti od radijacije i nekih oblika kancera
- Pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje.
Redovnom upotrebom misoa u ishrani, posebno tamnijih vrsta koje su fermentisale 180 ili više dana smanjuje se rizik od:
- raka pluća,
- raka debelog creva,
- raka stomaka
- raka dojke
Postoji jedna izreka u Japanu koja kaže da „miso drži doktora daleko od kuće“.
Kroz dugogodišnju upotrebu misoa ljudi su prepoznali da je on nezamenjiv u svakodnevnoj ishrani ukoliko želimo da živimo dugo i da nam život bude ispunjen zdravljem. U savremeno doba miso je na globalnom nivou prihvaćen kao zdrava namirnica.
Zaštita od radijacije
U vreme kada je 1945. bačena atomska bomba na teritoriji Japana, grupa lekara, pacijenata i zaposlenih u bolnicama u Nagasakiju svakodnevno se hranila miso supom sa morskim algama.
Ti ljudi koji su se pridržavali ove dijete nisu imali negativne posledice od trovanja radijacijom! Nakon nesreće u Černobilu, potražnja za misoom prevazišla je tadašnje zalihe na dalekom Istoku s obzirom da je Evropa počela da uvozi velike količine misoa.
Prema istraživanjima, mugi miso HKN (Hema Kheya Neye) ubrzava izbacivanje radioaktivnih supstanci iz tela, a osim toga antioksidans u sastavu misoa (HEMF) uništava kancerogene ćelije nastale od radijacije.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun