Urma sveža 550g

190.00 rsd

U zdravstvenom i nutritivnom smislu, urme smatraju najzdravijim voćem na planeti. Lako se vare, a dugo čuvaju sitost. Prava su riznica vitamina, odlične za decu i odrasle. Bogat su izvor prirodnih vlakana, koji su neophodni za dobar rad creva. Prirodni šećer koji urme poseduju u zavidnim količinama, savršena je alternativa običnom šećeru. Ovo voće je i izuzetno delotvorno u lečenju anemija, hipertenzije, holesterola, dijareje i drugih bolesti, čak i raka.

  • Odlične su i za vid, jer sadrže lutein i zeaksantin. Oni su posebno važni za zdravlje mrežice i makule oka, zbog čega ih nazivaju „vitamini za oči“. Ova dva sastojka mogu sprečiti oštećenje makule, koje se javlja u starosti.
  • Zaustavljaju i dijareju, jer su bogate kalijumom. Redovnim konzumiranjem regulišu rad creva. Pomažu da se hrana brže i lakše svari, a višak što pre izbaci iz organizma.
  • TRUDNICE koje mesec dana pre porođaja redovno jedu urme, imaju manje bolove prilikom porođaja i manje krvare, dokazali su naučnici u istraživanje na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Jordanu. Osim toga, porodiljama pomažu da proizvedu dovoljno mleka za bebu i popravljaju raspoloženje, tako da sprečavaju postporođajnu depresiju.
Urma sveza 550gr
Urma sveža 550g

190.00 rsd

Šifra proizvoda: 544 Kategorije: ,
Call Now Button