Ulje arganovo 50ml – organski proizvod

1,395.00 rsd

Hladno ceđeno arganovo ulje pogodno za negu svih tipova kože. Suzbija preterano lučenje sebuma kod kože sklone aknama i bubuljicama. Suvu kožu dubinski hidrira, a kod zdrave kože doprinosi ujednačavanju tena, poboljšanju mišićnog tonusa i elastičnosti kože. Ovo ulje je pogodno i za osetljivu kožu jer ne sadrži boje i mirise ,pa se preporučuje i osobama koje su sklone alergijama na razne kozmetičke preparate.

Jedno je od najznačajnijih ulja za podmlađivanje kože. Podstiče regeneraciju hidrolipidnog sloja kože jer uspostavlja ravnotežu lipida i vode, štiti vezivno tkivo i na taj način sprečava sušenje kože i gubitak elastičnosti što znači sprečavanje nastanka bora. Učinak protiv nastajanja bora se povećava zbog prisustva velike količine vitamina E (tokoferola). Korišćenjem prirodnog ulja argana željeni rezultati traju duže jer sami sastojci odgovaraju i vrlo su slični (ili isti) sastojcima koji se nalaze u hidrolipidnom sloju kože. Na taj način koži pružamo podršku da se i sama regeneriše.

Pomaže u lečenju raznih kožnih bolesti poput ekcema, dermatitisa, “guščije kože“, psorijaze. Za tretiranje ovakvih kožnih oboljenja i postizanje što boljeg učinka savetujemo svakodnevni unos jestivog BIO arganovog ulja u preporučenoj dozi (16 grama ili dve velike kašike), pored nanošenja istog na obelela mesta kože u vidu blage masaže. Visoki sadržaj vitamina E u njemu (dva puta više nego u maslinovom ulju) regeneriše kožu zahvaćenu ožiljcima ili opekotinama.

Može se koristiti i kao pakovanje za sjaj kose, suzbijanje peruti ili kao pakovanje za krte i lomljive nokte.

Koristi se i u prevenciji strija. Koža ga lepo upija, ne ostavlja masne tragove, nanosi se na vlažnu kožu.

Sastav: 100 % arganovo ulje (Argania spinosa)

Celokupan asortiman naših proizvoda od arganovog ulja možete pogledati na : Arganovo ulje | Mangobiocentar

Nema na zalihama

Call Now Button