Magnezijum hlorid Nigari 200gr

310.00 rsd

Nigari, derivat morske soli, potpuno je prirodan ekološki čist proizvod koji sadrži više od 95% magnezijum hlorida, a poznat je po brojnim dobrobitima za ljudski organizam.

Mnoga istraživanja pokazuju da su stanja kao što su depresija i nedostatak energije povezana sa nedostatkom magnezijuma u organizmu. Takođe, nedostatak ovog važnog minerala povećava rizik od nastanka mnogih ozbiljnih oboljenja kao što su srčane bolesti, osteoporoza, dijabetes, visok krvni pritisak. Preporučena dnevna doza magnezijuma je od 400mg do 600mg, a nažalost, većina ljudi ga konzumira samo oko 150mg dnevno.

Magnezijum je takođe važan za zdravlje mozga i nervnog sistema, kao i za zdravlje kostiju i zuba. Takođe je potreban za pravilan rad srca, poboljšava probavu, daje energiju te ublažava posledice stresa.

Magnezijum hlorid se može konzumirati u obliku rasola kao prirodan izvor magnezijuma. U tu svrhu se potopi 33gr magnezijum hlorida u 1l vode i pije se po 0,5dl do 1dl dnevno, a može se upotrebiti i za pripremanje slanih opuštajućih kupki.

Magnezijum hlorid Nigari 200gr
Magnezijum hlorid Nigari 200gr

310.00 rsd

Šifra proizvoda: 1254 Kategorije: ,
Call Now Button