Mugi miso 400gr HKN ( Hema Kheya Neye )
799.00 rsd
Mugi miso HKN ( Hema Kheya Neye ) je prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima.
Mugi miso pasta vodi poreklo sa dalekog Istoka, iz makrobiotičke kuhinje. Dobija se fermentisanjem žitarica po tradicionalnoj, vekovima staroj, japanskoj recepturi.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun
Mugi miso HKN ( Hema Kheya Neye ) je prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima. Mugi miso pasta vodi poreklo sa dalekog Istoka, iz makrobiotičke kuhinje. Dobija se fermentisanjem žitarica po tradicionalnoj, vekovima staroj, japanskoj recepturi. Dodavanjem misoa u redovnu ishranu stičemo zdravlje, puni smo života i postajemo srećniji!
- odličan je izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana
- bogat biljnim proteinima i vlaknima
- važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika)
- sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu
Prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima štiti imunitet, snažan je antioksidans otklanja umor pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva smanjuje holesterol štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli štiti od radijacije i nekih oblika kancera pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje
Mugi miso HKN ( Hema Kheya Neye ) je odličan izvor:
- mangana,
- cinka,
- fosfora
- bakra
- proteinima
- biljnim vlaknima
- izvor fitonutrijenata
- Sadrži grupu B vitamina
- E vitamin,
- K vitamin
- Folnu kiselinu
Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skinu sa vatre. Obično ide jedna kašika misoa po osobi.
BRZI SAVETI
Miso supa se priprema brzo i lako. Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte u nju miso pastu. Uživajte u supi! Ili, skuvajte u vodi mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon i dodajte na kraju miso pastu. Važno je da miso ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi.
Pomešajte malo misoa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, đumbirom i belim lukom za istočnjački preliv za salate i hladna jela sa žitaricama i semenkama.
Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se lako pripremaju.Samo namažite miso na parče hleba i prelite tanom. Dodajte nasečeni avokado za dodatni užitak. Najlakši način da se jede miso je da se napravi sos od misoa i samo prelijete preko kupusastog povrća, repe, blitve, krompir pirea, salate…
MUGI MISO koji uvozimo se proizvodi po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu kroz višegodišnju fermentaciju soje i morske soli, sa dodatkom ječma i enzima kođi (aspergillus orizae).
MUGI MISO je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja zbog čega ima tamniju boju i bogatiji ukus. Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima.
LEKOVITA SVOJSTVA:
- Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi.
- Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska.
- Bogat je mineralima. Kvalitetno proizveden Mugi Miso sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane.
- Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice.
- Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonide.
- Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine.
- Miso okrepljuje krv, stomak i creva.
Distributer: The best of nature doo, Beograd – Zemun