Umeboši pasta 100g – Mitoku
750.00 rsd
Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća. Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva.
Veoma je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Sem toga limunska kiselina čisti masnu jetru , pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.
Lekovita umeboši šljiva (ukiseljena japanska kajsija):
- čisti masnu jetru i otrove iz organizma
- povećava imunitet i izdržljivost na stres
- reguliše varenje i rad želuca
- snažan antioksidans
- usporava starenje
Zemlja porekla: Japan
Distributer: The best of nature doo, Beograd ( Zemun )