Garam masala 100g
440.00 rsd
Sastav: Seme komorača, List lovorike, Lovor, Kuhinjska so, Crni Kardamom, KIm, Zvezdasti Anis, suvi Đumbir, Trifala, Korijander, Ljuta paprika, Crni biber, Kumin.
Garam na Hindu jeziku znači toplo ili vruće, a masala znači mešavina začina, tako da u prevodu garam masala znači „vruća mešavina“. Garam masala je obično mešavina pet ili više začina, koji se odvojeno prže u suvom tiganju jer na taj način začini oslobađaju svoju specifičnu aromu i ukus, a zatim se svi začini pomešaju i zajedno samelju. Začin je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi kako biste što duže sačuvali njegovu punoću i kvalitet ukusa.
Garama masala se često dodaje na samom kraju kuvanja, a može i pred serviranje jela jer time će jelo da sačuva u potpunosti aromu svih začina. Ako želite pikantnije i ljuće jelo onda je najbolje da na samom početku kuvanja propržite garam masalu na ulju ili giju.
Nema na zalihama