Probiotski domaći kvasac 250g Shenemil Niš
330.00 rsd
Sastav: kukuruzno brašno, pšenično brašno, mlečno kiselinske bakterije i kvasci.
Da bi se komponente brašna, koje sadrži skrob, proteine i minerale, mogle pripremiti za usvajanje u crevnoj flori potrebna je armija prijateljksih bakterija i divljih kvasaca koja za 8 do 12 sati svog rada omogućava da hleb ima nutritivno znatno lakše usvojive minerale, proteine, i druge komponente. Hiljadama godina je domaći kvasac korišćen za pripremu pekarskih proizvoda. Sva brza narastanja hleba bilo da se radi sodom bikarbonom, praškom za pecivo ili pekarskim kvascem (Saccharomyces cerevisiae) onemogućavaju transformacije, skroba, proteina i minerala brašna do lako usvojivih jedinjenja.
Domaći (probiotski) kvasac u prahu omogućava duže održanje aktivnosti mlečnokisleinskih bakterija i divljih kvasaca. Koristi se 5 do 10% na masu brašna.